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und Conftturen. 449 
stecket abex alles an die Draͤtlein, laßet sie an dem 
Ofen wohl ertrocknen ,und verguldet sie schoͤn an 
ein und andern Orten. Wann man sie aber braun 
gebacken haben will, so leget ein Papier auf ein 
Vlech, und dle Fruͤchte nacheinander darauf, setzet 
sie im Ofen, laßet solche schoͤn lichtgelb werden, 
und derguldet sie dann ebenfalls, wie schon gedacht. 
Gelbe Ruͤben von Quitten. 
Nehmet sechs oder acht Quitten, von mirtel⸗ 
maͤßiger Groͤße, wischet sie ab, siedet selbige im 
Wasser, aber nicht gar zu weich, scheelet und schnei⸗ 
det sie klein und laͤnglicht, wie man die gelbe Ru⸗ 
ben zu schnelden pflegt; schlaget hernach zu einem 
Pfund Teig, ein Pfund Zucker zu kleinen Stůcklein 
gießet in einem meßingen Becken ein Viertel⸗Maas 
Wasser daran, laßet es sieden, aber nicht gar zu 
dick, wie zu den Zelten, doch also, daß er spinnet; 
schneidet von zweyen Citronen die Schelffen herab, 
auch ein wenig das Weiße heraus, und nachmahl, 
wenn sie im frischen Wasser gelegen, den halben 
Theil derselben laͤnglicht, den andern halben Theil 
aher wuͤrfflichtz market das Mark davon aus, 
thut es zusammen in ein Schuͤsselein, und ein we⸗ 
nig Zucker daran, laßet selbiges eine Welle also 
stehen, und schuͤttet, wenn der Zucker gesotten ist⸗ 
die Quitten zusamt den Citronen darein; laßet es 
ferner mit einander sieden, bis es sich von Becken 
abloͤset; man muß aber die Quitten nicht sehr ver⸗ 
Koͤchin U. Theil. Fr Ruͤhrel,
	        
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