s o Von mancherley Saͤften/ Compoten
Wasser.besser einverlelbet, und einen feinen Ge⸗
schmack hat.I8
—D——— is u8
hPomeranzen⸗ Zucker vder Conserve.
tan Siede ein halb Pfund Pomeranzenschaalen
im Wasser recht muͤrb und stoß sie ganz klein. Her⸗
nach netze ein Pfumd frenen Zucker mit Wasser, laß
thn sieden und ninm den Faum herab. Man kan
auch Jepfel absieden unb mit den Pomeranzen ab⸗
— — denn veic Zucker thun und mit einandẽer
sd darg sieden lasset, his es klar werde/ ruͤzre es oft
am ¶ Denn · drucke von einer Pomeranze und Ci⸗
trone den Saft datein / laß den Saft noch ein wenig
sieden⸗ gieß ihn in Glaͤser und verwahre solchen
t u oscn Conserveten
Rosen Con serve. e
Nehmet Rosen von Provins, die roͤthesten,
die hr finden koͤmet e xlel moͤglich bey
gelndem Feuet n einemn —
sorst in was anderz/ das dagti tail get, . in einer
Esserble oder zinnernen Schuͤssel trocknon und růh⸗
a fiezffters mit der Hand um.“ Went ste recht
tycken sind, so stosset sie in einem Moͤrser und sey⸗
het sie hernach durch ein xerht femes Sieb, und
michet sie an mit dens Saft von einer Citron, wo⸗
raif ihr ein Loth zu Pulyer gestoßener Rosenblaͤtter
thun werdet, und wenn eͤhr keinen Citronensaft ha⸗
ba koͤnnet, so nehmt Holz⸗Aepfel⸗Ehig —
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