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an Fleisch, Wildpret und Geflůgel. 115
eine Schuͤssel, und selbige uͤber und uͤber, inglei⸗
chen auch den Rand der Schuͤssel mit diesen drey⸗
faͤrbigen Knoͤdlein gieß eine Fleischbruͤh oder Knoͤb⸗
leinbruͤh daruͤber, und trage sie denn zu Tisch.
Huͤhner in Eyerdottern.
Nimm die reinlich abgebruͤht⸗ und geputz⸗
ten Huͤhner, schneide sie zu Vierteln, salze und
roͤste solche in Schmalz, daß sie schoͤn gelb wer⸗
den. Gieß denn in einen stollichten Hafen ein
wenig Fleischbruͤh, Wein und Eßig daran , zucker
und wuͤrz es nach Belieben, und laß sie also sie⸗
den. Indessen zerklopfe zu zwey Huͤhnern zwey
Eyerdottern, gieß von der siedenden Huͤhnerbruͤh
daran und zerruͤhr sie wohl. Leg denn die —W
ner in eine Schuͤssel, gieß die Bruͤh daruͤber,
streue Trisanet darauf, und beleg sie mit Pla
tzen von Citronen.
Huͤhner in einer Leberbruͤhßh.
Wasche und schneide die Huͤhner in vier Thel⸗
le, salz und roͤste sie ein wenig im Schmaldz, uͤber⸗
siede auch die Leberlein, laß sie nur einen and den
andern Wall aufthun, und hacke sie —XRXL
Siede auch die Brosam von einer Senmel in halb
Wein, halb Fleischbruͤh, treib das Gehackte ba—
mit durch, gieß noch mehr Wein und Fleischbruͤh
hinzu, wuͤrze es mit Pfeffer, Ingber, Carda⸗
momen und Muscatenbluͤh lege die geroͤstete Huͤh⸗
ner in einen stollichten Hafen gieß diese durchge⸗
H 2 zwun⸗