384 Spoeisen 5
Einen Welschen Koͤhl mit Knoblauch
zuzurichten. 8.
Wann der Koͤhl zum Anrichten in Fleisch⸗
bruͤh gesotten, so setzet denselben in der Schuͤssel
neben einander in die Runde herum; machet
Schmalz heiß, werffet zwey oder drey zerschnitte⸗
ne Knoblauch⸗Zehen darein, brennet es uͤber den
Koͤhl.
Welschen⸗Koͤhl mit Knoblauch und Oel
zuzurichten. J
Bruͤhet ihn; indessen mache Oel heiß, und
laß etliche Knoblauch⸗Zehen darinnen roͤsten, le
ge den Koͤhl in einen stollichten Hafen, streue
Pfeffer, Muscatenbluͤh, Cardamomen darein, und
brenn etwas von dem Oel darauf, und dann wie⸗
der eine Lag von dem Koͤhl, und folgends wieder
Gewuͤrz und Oel, und so sort, bis der Hafen voll,
dann gieß siedende Fleischbruͤh daran, und lasse es
ferner wohl miteinander sieden.
z
de
7
Koͤhl⸗Ruben oder Kohlrabi zu kochen.
Schneidet die gruͤne Blaͤtter ab, schaͤhlet sie
wie weisse Ruben, alsdann schneidet selbige in
Plaͤtzlein; man kan auch von dem Gruͤnen die
Herzlein dazu nehmen; waschet sie, giesset als—
dann siedendes Wasser daruͤber, und lasset sie halb
weich sieden, alsdann giesset das Wasser davon,
schuͤttet Fleischbruͤh daran, roͤstet ein wenig Mehl,
I thut